Trainee assessment

Een assessment ter voorbereiding op een traineeship

Bij Buro Schuite begrijpen we hoe belangrijk de keuze voor een traineeship is in het vormgeven van een toekomstige loopbaan. Een traineeship biedt geweldige kansen om medewerkers waardevolle ervaring op te laten doen en henzelf te ontwikkelen of door te groeien binnen een specifiek vakgebied. Maar voordat je medewerker aan zo’n avontuur begint, is het van groot belang dat deze young professional goed is voorbereid. En daar komen onze assessments om de hoek kijken.

Waarom zijn assessments geschikt ter voorbereiding op een traineeship?

Een assessment is een krachtig instrument dat bedrijven gebruiken bij het selectieproces voor trainees en andere functies. Het stelt werkgevers in staat om een objectief beeld te krijgen van je vaardigheden, competenties en potentieel als werknemer. Dit helpt hen bij het maken van gefundeerde beslissingen over wie ze aannemen.

Inzicht in kwaliteiten

Door middel van onze assessments krijg je een diepgaand inzicht in je kwaliteiten en talenten. Je ontdekt welke competenties je reeds bezit en welke je nog verder kunt ontwikkelen. Dit inzicht is van onschatbare waarde bij het selecteren van de juiste baan, bij oriëntatie op doorgroeimogelijkheden of een traineeship, dat aansluit op jouw persoonlijkheid en doelen.

Voorbereiding op sollicitatiegesprekken

Een assessment bereidt je niet alleen voor op de inhoudelijke aspecten van een traineeship, maar ook op de bijbehorende sollicitatiegesprekken. Het stelt je in staat om zelfverzekerd te zijn tijdens gesprekken met potentiële werkgevers, omdat je weet welke competenties en kwaliteiten zij belangrijk vinden.

Neem actie en bereid je optimaal voor!

Bij Buro Schuite hebben we jarenlange ervaring in het begeleiden van young professionals  richting hun droomcarrière. Wij geloven dat een goede voorbereiding cruciaal is voor succes. Daarom bieden wij uitgebreide assessmentprogramma’s aan die zijn afgestemd op verschillende vakgebieden en sectoren.

Bereid je optimaal voor op jouw toekomst en neem contact met ons op als je hierover eens van gedachten wilt wisselen. Samen zorgen we ervoor dat jij de competitie een stap voor bent en jouw droombaan kunt verwezenlijken. Start vandaag nog jouw reis naar een veelbelovende carrière!

High Potentials

Vraag jij je als manager weleens af wat je managementinspanningen opleveren? Wil jij je tijd besteden aan die medewerkers die je het meest opleveren? Als manager is de return op je managementinspanningen het hoogste bij high potentials. High Potentials beschikken over díe eigenschappen waardoor zij zich in relatie tot hun collega’s versneld kunnen ontwikkelen.

Werkwijze trainee assessment

Young professionals die zich ontwikkelen tot een goede trainee hebben drie kenmerken: leervermogen, wendbaarheid en ambitie.

  • Leervermogen: beschikt iemand over voldoende intellectuele vaardigheden om zich nieuwe kennis en vaardigheden eigen te maken?
  • Wendbaarheid: staat iemand open voor nieuwe ervaringen en beschikt hij/zij over het aanpassingsvermogen om nog niet eerder vertoonde vaardigheden te ontwikkelen?
  • Ambitie: heeft iemand de behoefte om zich verder te ontwikkelen en is diegene bereid

Er is pas sprake van een young professional met potentieel wanneer al deze kenmerken aanwezig zijn. Hoe zorg je er nu voor dat je de juiste mensen aanstelt als trainee?

Die kenmerken zijn namelijk niet altijd even zichtbaar. Wij hebben daarom het trainee assessment ontwikkeld. Dit assessment richt zich op het in kaart brengen van alle drie kenmerken: het leervermogen, de wendbaarheid en de ambities van medewerkers. We passen het toe als individueel assessment, maar ook in groepsverband.

Dat maakt het assessment onder meer toepasbaar is bij een individueel ontwikkelvraagstuk, in het kader van successieplanning of voor de toelating tot een intern Management Development Programma of traineeship. Dit assessment richt zich dus niet op functie-specifieke gedragscompetenties, maar op de onderliggende kenmerken die bepalen in welke mate een kandidaat in staat is om zich in de praktijk versneld te ontwikkelen. Deze meting kan ook in combinatie met een selectie– of ontwikkelassessment worden uitgevoerd.

Wij zijn Buro Schuite.