Groepsassessment

Ontdek het potentieel van jouw team

Ook in jouw organisatie zijn de grondstoffen waarschijnlijk schaars. En dan hebben we het natuurlijk over menselijk kapitaal. Goede medewerkers zijn dun gezaaid. Daarom zijn bedrijven merkbaar zuiniger op hun mensen. Het vinden van goede medewerkers kan een behoorlijke uitdaging zijn. Daarnaast zijn flexibele arbeidscontracten en een goede onboarding essentieel om talent aan te trekken én te behouden. Bovendien stijgen de salarissen door het tekort en is de markt wispelturig, dus investeren in je mensen betekent ook bezuinigen. Bij Buro Schuite begrijpen we de moeilijkheden die je als werkgever en HR-manager ervaart en helpen we je graag bij het verkennen en benutten van het volledige potentieel van je medewerkers.

Een stevig fundament voor strategische personeelsplanning

Een manier om efficiënt met je budget om te gaan is het in kaart brengen van ieders ambitie en potentieel. Hoe duidelijker dat beeld, hoe beter jij ervoor kan zorgen dat je medewerkers zo worden ingezet dat zij zich kunnen ontwikkelen. Het in kaart brengen van de ambities en potentieel van je medewerkers speelt hierbij een cruciale rol. Op basis van dit inzicht kun jij als werkgever optimaal gebruik maken van je budget en efficiënt inspelen op de behoeften van je medewerkers.

Een groepsassessment is dé manier om een duidelijk beeld te krijgen van het potentieel binnen jouw organisatie. Een groepsassessment, ook wel talentmeting genoemd, biedt jou als werkgever de mogelijkheid om de kwaliteiten, vaardigheden en ambities van je medewerkers in kaart te brengen. Door middel van verschillende methoden en observaties analyseren wij de individuele competenties en identificeren we de groepspotentie. Op basis van de resultaten stellen wij een uitgebreid rapport op, dat als stevig fundament dient voor jouw strategische personeelsplanning.

Waarom kiezen voor een groepsassessment

Een groepsassessment helpt je niet alleen bij het verkrijgen van inzicht, maar ook bij het creëren van mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling binnen je organisatie. Door te investeren in de groei van je medewerkers vergroot je hun betrokkenheid en motivatie. Uiteindelijk leidt dit tot meer productiviteit en succesvolle resultaten. Een groepsassessment biedt diverse voordelen:

 1. Inzicht in de teamdynamiek: Je ontdekt hoe de teamleden met elkaar samenwerken, communiceren en beslissingen nemen.
 2. Identificatie van de sterke punten: Groepsassessments helpen bij het identificeren en benutten van de sterke punten van de individuele teamleden. Hierdoor kunnen deze talenten optimaal worden ingezet en kan het potentieel van het hele team worden vergroot.
 3. Oplossen van communicatieproblemen: Groepsassessments kunnen blootleggen welke factoren zorgen voor communicatieproblemen binnen het team. Met deze informatie kun je gerichte oplossingen implementeren, waardoor de samenwerking verbetert.
 4. Teamontwikkeling: Groepsassessments zijn zeer geschikt voor teamontwikkelingstrajecten. Door bewustwording te creëren en constructieve feedback te geven, wordt de basis gelegd voor verdere groei en verbetering binnen het team.

Werkwijze

Bij Buro Schuite hebben we een gestructureerde aanpak om ervoor te zorgen dat onze groepsassessments optimaal resultaat opleveren. Wil je het meest uit zo’n assessment halen, zorg dan dat je je mensen goed voorbereidt:

 • Communiceer organisatiebreed
 • Denk aan de timing
 • Vraag uit welke zorgen er spelen onder werknemers
 • Neem de tijd om de deelnemers gerust te stellen
 • Creëer of wees een vraagbaak waar deelnemers met al hun vragen terecht kunnen

Ons proces ziet er als volgt uit:

 1. Intakegesprek: We starten met een intakegesprek waarin we samen de doelen en verwachtingen van het groepsassessment bespreken. Op basis hiervan stellen we een plan op dat aansluit bij jouw specifieke vraagstuk.
 2. Dataverzameling: Vervolgens verzamelen we data door middel van verschillende methodes, zoals interviews, observaties en vragenlijsten. Deze informatie vormt de basis voor de analyse en rapportage.
 3. Analyse en rapportage: Onze deskundige coaches en psychologen analyseren de verzamelde data en stellen een heldere rapportage op. Hierin worden conclusies getrokken, wordt inzicht gegeven in sterke punten en ontwikkelingsbehoeften, en worden aanbevelingen gedaan om verbetering te bewerkstelligen.
 4. Terugkoppeling: Tijdens een persoonlijk gesprek lichten we onze bevindingen toe en worden eventuele vragen beantwoord. Ook ontvang je praktische handvatten om gericht aan de slag te gaan met teamontwikkeling.

Werk aan een succesvolle toekomst! Hét antwoord op de uitdagingen van de arbeidsmarkt

Is je HR-afdeling al druk genoeg en zit je met veel vragen, aarzel dan niet om hierover eens vrijblijvend met ons te sparren. Wij denken graag met je mee over de aanpak, zowel strategisch, aan de voorkant , als operationeel.

Wij zijn Buro Schuite.