Loopbaanonderzoek

Het is soms lastig om precies te weten welke richting je op wilt in je carrière. En wat is het dan fijn om een professional te hebben die naast je loop om na te denken over de vragen:

  • Is dat leidinggeven wel iets voor mij? Of ben ik meer de expert?
  • Kan ik nog een stap maken en welke rol past dan?
  • Zit er nog meer in mij waar ik geen weet van heb of heb ik mijn plafond bereikt?
  • Past mijn functie wel echt bij mij of moet het roer om?
  • Ik heb geen energie meer en denk dat ik wat anders wil?

Allemaal vragen die voortvloeien uit onderliggende vragen als wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik. Een gedegen loopbaanonderzoek geeft antwoord. We kijken daarbij breder dan een specifieke functie. We brengen jou als persoon, je motivatie, interesses en talenten in beeld. Daarnaast voer je verschillende opdrachten uit om zicht te krijgen op je gedragsvoorkeuren. En we gaan uitgebreid met elkaar in gesprek als het gaat om je loopbaan en achtergrond. Veel kandidaten willen daarna nog een aantal loopbaangesprekken. Om de eerste, concrete stappen te zetten, of voor advies over bijvoorbeeld hoe presenteer ik mezelf en waar richt ik me op.

Ontdek waar jouw kracht ligt

Ons loopbaanonderzoek helpt je bij het identificeren van jouw sterke punten, passies, interesses, zodat je een duidelijker beeld krijgt van welke rol het beste bij je past. We helpen je graag bij het verkennen van nieuwe mogelijkheden en ontdekken van verborgen talenten waar je misschien geen weet van hebt.

Neem de regie over je loopbaan

Bij Buro Schuite begrijpen we dat er geen one-size-fits-all oplossing bestaat als het gaat om loopbaanvragen. Daarom bieden wij een persoonlijke aanpak waarbij we nauw met jouw samenwerken om je specifieke behoeften en doelen te begrijpen. We zijn gespecialiseerd in verschillende branches. Zo kunnen wij altijd de juiste expertise bieden die aansluit bij jouw unieke situatie.

Werkwijze loopbaanonderzoek

Wanneer wij jouw begeleiden in dit loopbaantraject, dan lopen wij naast je. We laten je kennismaken met jezelf, geven inzicht en brengen structuur aan. We denken en doen actief mee en adviseren je over wat wel en niet past en waarom. Allemaal met als doel om jouw duurzame inzetbaarheid te verhogen.

Goed begrijpen waar iemand echt antwoord op wil en daar gericht in mee mogen denken vinden wij een voorrecht omdat de impact veelal groot is. We starten daarom met een uitgebreide intake. Dit type vraagstelling ligt namelijk altijd breder dan op het eerste gezicht lijkt. Vaak loop je er al langere tijd mee rond in je hoofd. We zoomen in op je capaciteiten, interesses, loopbaanwaarden, drijfveren en vaardigheden. We vergelijken vervolgens waar je nu staat en wat mogelijk is. Samen bekijken we alternatieven, een andere rol of een andere richting. Schetsen een plaatje van wat ook kan. Spannend, soms confronterend maar zeker ook leuk en avontuurlijk. En natuurlijk gaat het er daarna om dat je een keuze maakt en de eerste stappen zet. Dus ook daar helpen we je bij.