Sales assessment

Zet vandaag nog de eerste stap naar succes met een sales assessment!

Als ondernemer weet je als geen ander hoe belangrijk het is om te blijven groeien. Dit geldt ook voor de vaardigheden van je verkoopteam. Je wilt tenslotte graag dat jouw sales- of accountteam geen succesvolle deals of klanten mist door een gebrek aan vaardigheden.

Bij selectieprocedures

Daarom bieden we bij Buro Schuite sales assessments aan voor commerciële functies, bijvoorbeeld om bij selectieprocedures te kijken of de kandidaat de juiste vaardigheden en capaciteiten heeft. Past het? Matcht het gewenste profiel met de persoon? En gaat deze man of vrouw jouw bedrijf verder brengen, in de richting waar jullie naartoe willen? Het sales assessment geeft je meer zekerheid. Dit assessment geeft inzicht in iemands competenties, persoonlijkheid en talenten. Je krijgt van ons bovendien een helder advies. Niet alleen of de kandidaat geschikt is voor de salesfunctie, maar ook of hij past in jouw bedrijf. Daarvoor verdiepen we ons goed in jullie bedrijfscultuur en ambities op de middellange termijn.

Meer zicht op je verkoopteam

Wil je het beste uit je verkoopteam halen of meer zicht krijgen op het potentieel van je team? Met een sales assessment voor je verkoopteam analyseren we het potentieel van je team. Op basis van deze analyse ontstaat er een duidelijk beeld van de sterke punten en mogelijke struikelblokken binnen je team.

Dankzij deze informatie ben je beter in staat om bijvoorbeeld geschikte trainingen of coachingstrajecten in te zetten die aansluiten bij de ontwikkelbehoefte van je medewerkers.

Werkwijze sales assessment tijdens selectieproces

Een sales assessment bestaat uit één of meerdere online vragenlijsten en persoonlijke gesprekken. Maar eerst nemen we persoonlijk contact op met de kandidaat. Zo kunnen we vragen gelijk beantwoorden, eventuele onzekerheden wegnemen en een datum voor het assessment afspreken.
Vervolgens ontvangt de kandidaat een schriftelijke bevestiging met daarin een filmpje en informatie over het assessment en een link naar de online vragenlijst(en). Na het invullen van de vragenlijsten volgt het zogenaamde live gedeelte. Dat neemt ongeveer één dagdeel in beslag en vindt plaats bij ons op kantoor in Deventer. In overleg is een andere locatie ook mogelijk.

Tijdens dit live gedeelte van het sales assessment interviewt de assessmentpsycholoog de kandidaat en doen we business simulaties. Maar pas nadat we de tijd hebben genomen voor ontvangst en uitleg. We willen namelijk graag dat kandidaten zo veel mogelijk zichzelf zijn en zich vrij voelen om te bewegen en te communiceren zoals ze altijd doen.

Na afloop nemen we samen met de kandidaat zijn ervaringen door en vertellen we hem wat ons advies is.

Werkwijze salesassessment voor je verkoopteam

We ontwikkelen een sales assessment programma op maat, dat past bij de uitdagingen in situaties die je team meemaakt. Een kick-off voor de deelnemers, zodat iedereen weet wat hij moet verwachten en tussen- en eindevaluaties maken dat dit proces steevast concreet en goed verloopt. Dat moet ook. Want dergelijke projecten zijn spannend voor zowel de opdrachtgever als de deelnemers aan die assessments. Zorgvuldigheid en betrouwbaarheid staan bij ons hoog aangeschreven.

Zet vandaag nog die eerste stap naar succes!

Ben jij klaar om jouw verkoopprestaties naar een hoger niveau te tillen? Wil je weten wat Buro Schuite voor jou kan betekenen op het gebied van sales assessments? Neem snel contact met ons op en neem de eerste stap naar sales excellence!

Voordelen van een sales assessment:
  • Het optimaliseren van de talenten en verkoopvaardigheden van je salesmedewerkers.
  • Een compleet beeld krijgen van het potentieel van je verkoopteam.
  • Je salesteam efficiënter inzetten.
  • De juiste mensen op de juiste plek.
  • Het bevorderen van het welzijn en werkgeluk van verkoopmedewerkers leidt tot betere prestaties.
  • Direct inzicht krijgen in het talent van nieuwe verkoopmedewerkers.

WIL JE MEER WETEN?

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Of bekijk onze assessments voor andere beroepsgroepen en sectoren: IT assessment, zorg assessmentonderwijs assessmenttrainee assessment

Wij zijn Buro Schuite.