Assessment onderwijs

Assessments voor het onderwijs: Inzicht in ontwikkelmogelijkheden

In deze snel veranderende wereld moeten de medewerkers binnen het onderwijs zich ook voortdurend aanpassen aan nieuwe ontwikkelingen. Assessments spelen een sleutelrol bij dit proces door waardevolle informatie te verschaffen over de kwaliteiten en het potentieel van medewerkers. Het onderwijs assessment kan worden ingezet voor allerlei verschillende functies binnen het basisonderwijs, voortgezet, MBO, HBO of Universitair onderwijs. Denk daarbij aan schoolleiders, directeuren, teamleiders, coördinatoren, bestuurders en managers.

Door middel van een assessment kunnen we niet alleen inzicht geven in waar de kwaliteiten liggen per medewerker, maar ook waar er ruimte is voor groei en ontwikkeling.

Assessments stellen teams in staat om de samenwerking te verbeteren en taken optimaal te verdelen op basis van ieders persoonlijke vaardigheden, talenten en passies. Door elkaars talenten, kwaliteiten en ontwikkelingsbehoeften goed te benutten, kan een team op een effectieve manier bijdragen aan verandering binnen het onderwijs.

Inspiratie en inzicht in ontwikkelmogelijkheden medewerkers en team

In een uitdagende omgeving zoals het onderwijs is inspiratie een belangrijke pijler om te kunnen blijven groeien en vernieuwen. Onze assessments richten zich niet alleen op het verkrijgen van inzicht in competenties van medewerkers, maar ook op het stimuleren van nieuwe ideeën en inspirerend denken. En zijn gericht op specifieke competenties en vaardigheden, afgestemd per functie, vraagstelling en organisatie.

Onze assessmentresultaten geven een overzicht van waar jij of je team op dit moment staat en tonen concrete mogelijkheden voor groei. Of het nu gaat om het verbeteren van  communicatievaardigheden, leiderschapspotentieel of persoonlijke effectiviteit, onze assessments stellen je medewerkers in staat om hun eigen ontwikkelpad te definiëren en stappen te zetten naar persoonlijk succes. Met name binnen het onderwijs waar veel binnen teams wordt samengewerkt, kan een ontwikkelassessment heel waardevol zijn bij het maken van keuzes op team- en organisatieniveau.

Wil je weten welk talent je in huis hebt en wat er nog mist? Onze talentmetingen zorgen voor een blauwdruk van je medewerkers, passend bij je doelstelling. Talentmetingen geven houvast en focus voor werving, selectie en ontwikkeling binnen je bedrijf of organisatie.

Bij selectieprocedures: Is er een match met de kandidaat?

Bij selectieprocedures binnen het onderwijs biedt Buro Schuite selectie assessments aan om te kijken of de kandidaat de juiste vaardigheden en capaciteiten heeft. Past het? Matcht het gewenste profiel met de persoon? En gaat deze man of vrouw jouw organisatie verder brengen? Na een assessment weet je het zeker. Dit assessment geeft inzicht in iemands competenties, persoonlijkheid en talenten. Je krijgt van ons bovendien een helder advies. Niet alleen of de kandidaat geschikt is voor de functie, maar ook of hij past binnen jouw onderwijsinstelling. Daarvoor verdiepen we ons goed in jullie bedrijfscultuur en ambities op middellange termijn.

Belangrijke competenties die kunnen worden geanalyseerd

  • Inzicht in politieke en bestuurlijke verhoudingen
  • Bedrijfseconomisch inzicht
  • Organisatiesensitiviteit
  • Bestuurlijke sensitiviteit
  • Leidinggevende capaciteiten
  • Bevorderen van ontwikkeling leerlingen en stimuleren samenwerking
  • Professionele houding
  • Communicatieve vaardigheden en communicatie met leerlingen, collega’s, ouders en verzorgers
  • Flexibiliteit in dagelijkse structuur en lesmethoden

Werkwijze onderwijs assessment

Een onderwijs assessment bestaat uit één of meerdere online vragenlijsten en persoonlijke gesprekken. Maar eerst nemen we persoonlijk contact op met de kandidaat. Zo kunnen we vragen gelijk beantwoorden, eventuele onzekerheden wegnemen en een datum voor het assessment afspreken. Vervolgens ontvangt de kandidaat een schriftelijke bevestiging met daarin een filmpje en informatie over het assessment en een link naar de online vragenlijst(en). Na het invullen van de vragenlijsten volgt het zogenaamde live gedeelte. Dat neemt ongeveer één dagdeel in beslag en vindt plaats bij ons op kantoor in Deventer. In overleg is een andere locatie ook mogelijk.

Tijdens dit live gedeelte van het onderwijs assessment interviewt de assessment psycholoog de kandidaat en doen we simulaties. Maar pas nadat we de tijd hebben genomen voor ontvangst en uitleg. We willen namelijk graag dat kandidaten zoveel mogelijk zichzelf zijn en zich vrij voelen om te bewegen en te communiceren zoals ze altijd doen.

Wil je meer weten?

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Of bekijk onze assessments voor andere beroepsgroepen en sectoren: IT assessment, sales assessment, zorg assessment, trainee assessment

Wij zijn Buro Schuite.