Zorg assessment

De dynamische en veeleisende wereld van de zorgbranche creëert uitdagingen voor zorgorganisaties. De complexiteit van de zorgvraag neemt doe. Dit vraagt het nodige in de omgang met patiënten en kan onzekerheid bij zorgprofessional oproepen.

  • De werkdruk neemt toe door bezuinigingen en tekorten op de arbeidsmarkt.
  • Nieuwe innovaties en technologieën in de zorg vereisen dat zorgverleners digitale vaardigheden moeten ontwikkelen om zich staande te kunnen houden.
  • Continue veranderingen vragen om een nieuw type manager. De manager van morgen stelt de status quo ter discussie en is bereid om de oude manieren van leidinggeven achter zich te laten. Hiërarchieën worden platter omdat millennials teamspelers zijn en traditionele hiërarchieën ouderwets vinden. De ‘nieuwe manager’ stimuleert mobiliteit en persoonlijke ontwikkeling (link leggen naar generatiemanagement).
  • Patiënten zijn steeds slimmer en doktert er dankzij internet zelf flink op los. Zorgprofessionals moeten hierop inspelen door in gesprekken vaardigheden in te zetten als luisteren en doorvragen.
  • Bovendien zijn patiënten steeds mondiger en assertiever. Ook dit vergt in toenemende mate weerbaarheid van de zorgmedewerkers.

Kortom: als zorgprofessional moet je van alle markten thuis zijn en veel weten, kunnen en willen. Goed personeelsbeleid is hierbij cruciaal. Wil je met jouw organisatie morgen net zo succesvol zijn als vandaag – of zelfs succesvoller – dan moet je dus meebewegen met de ontwikkelingen in de markt.

Een zorg assessment voor je zorgteam is van onschatbare waarde

Met een zorg assessment bieden wij een gestructureerde methode om deze uitdagingen aan te pakken.

Zorgmedewerkers dienen flexibel en proactief te zijn en stevig in hun schoenen te staan om effectief te kunnen meebewegen met alle nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast is het essentieel dat teams goed onderling kunnen samenwerken en op elkaar kunnen rekenen.

Met een zorg assessment voor je zorgteam analyseren we het potentieel van je team. Op basis van deze analyse ontstaat er een duidelijk beeld van de sterke punten en mogelijke struikelblokken binnen je team.

Dankzij deze informatie ben je beter in staat om bijvoorbeeld geschikte trainingen of coachingsprogramma’s in te zetten die aansluiten bij de ontwikkelbehoefte van je individuele medewerkers.

Zicht op je sterke punten en ontwikkelpunten

Het zet aan tot proactief gedrag en het nemen van eigen regie. Zo haal je als bedrijf maximaal rendement uit jouw team. Ook vergroot een zorg assessment de transparantie binnen je team. Door openlijk over persoonlijke eigenschappen te spreken komen medewerkers nader tot elkaar en zien ze beter waar ze elkaar eventueel kunnen ondersteunen en versterken.

We brengen bovendien vaak twee perspectieven in beeld: op zowel individueel als team-/organisatieniveau. Dit geeft veel managementinformatie waar je gericht op kunt sturen. Met onze ervaring en flexibiliteit is een zorg assessment of een talentmeting vlot te organiseren.

Werkwijze tijdens selectieproces

Een zorg assessment bestaat uit één of meerdere online vragenlijsten en persoonlijke gesprekken. Maar eerst nemen we persoonlijk contact op met de kandidaat. Zo kunnen we vragen gelijk beantwoorden, eventuele onzekerheden wegnemen en een datum voor het assessment afspreken.
Vervolgens ontvangt de kandidaat een schriftelijke bevestiging met daarin een filmpje en informatie over het assessment en een link naar de online vragenlijst(en). Na het invullen van de vragenlijsten volgt het zogenaamde live gedeelte. Dat neemt ongeveer één dagdeel in beslag en vindt plaats bij ons op kantoor in Deventer. In overleg is een andere locatie ook mogelijk.

Tijdens dit live gedeelte van het zorg assessment interviewt de assessmentpsycholoog de kandidaat en doen we business simulaties. Maar pas nadat we de tijd hebben genomen voor ontvangst en uitleg. We willen namelijk graag dat kandidaten zo veel mogelijk zichzelf zijn en zich vrij voelen om te bewegen en te communiceren zoals ze altijd doen.

Na afloop nemen we samen met de kandidaat zijn ervaringen door en vertellen we hem wat ons advies is.

Wil je meer weten?

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Of bekijk onze assessments voor andere beroepsgroepen en sectoren: IT assessment, sales assessment, onderwijs assessment, trainee assessment

Wij zijn Buro Schuite.