Zo scheid je snel het kaf van het koren

 

Eén vacature, tig kandidaten. Klinkt bekend?

Een aantal jaar geleden was het nog schrapen en mocht je van geluk spreken dat er überhaupt wat te kiezen viel als je een vacature had. Nu drukken ze bijkans hun neus plat tegen je voordeur. Maar alle cv’s doornemen kost je je avond en met een beetje pech ook nog je weekend. Geploeter noemen we dat. En waarvoor? Een cv vertelt je weinig tot niets over iemands doorzettingsvermogen, over zijn communicatiestijl of over zijn manier van leidinggeven.

 

Wil je vlot het kaf van het koren scheiden, denk dan eens aan preselectie. Daarmee reduceer je dertig kandidaten binnen één dag (ja, je leest het goed) tot een kwalitatieve selectie van vijf van ongeduld trappelende toppers. Dat klinkt een stuk behapbaarder nietwaar?

 

Hoe werkt preselectie?

Preselectie is de snelle Harrie onder de selectietrajecten. Kandidaten doorlopen daarvoor een ultrakort assessment. Een soort screening die de kandidaat een paar minuten van zijn tijd kost, gewoon online. Om dat assessment goed in te richten geef jij ons vooraf je top 3 van vaardigheidseisen waar je hard op kun selecteren. Voorbeelden daarvan zijn: complexe planningsvaardigheden, openstaan voor verandering, nauwkeurigheid, schakelvermogen of analyserend vermogen. Na afloop vallen de bij voorbaat ongeschikte mensen door de mazen van het net. Wat overblijft – zo’n vijf kandidaten – is het nader onderzoeken waard. Dit aantal kun je via een persoonlijk interview verder reduceren tot twee. Op dat moment maak je een keus tussen beiden of je laat je beste kandidaat het aanvullende assessmentprogramma doorlopen. De resultaten daarvan gebruik je dan als bevestiging en het assessmentverslag is ook nog eens een goede handleiding om zijn of haar ontwikkeling verder vorm te geven.

 

De voordelen van een preselectie spreken voor zich:

  • Snel
  • Goedkoop
  • Gericht
  • Professioneel
  • Gebenchmarked
  • Online

Geploeter no more!

 

Wij zijn Buro Schuite.