Ontwikkelen: alles over assessments, inzicht en focus

Zo ongeveer elke organisatie is op zoek naar nieuw talent. Mooi om te zien dat de economie weer goede tijden kent, maar wat ons betreft zit er ook een keerzijde aan dit succes. Hierdoor is er bijvoorbeeld veel te weinig aandacht om medewerkers met een bijzonder talent die al langer werkzaam zijn binnen de organisatie verder te ontwikkelen. Of organisaties halen wel nieuwe medewerkers binnen, maar laten deze vervolgens aan hun lot over. Zonde! Daar hebben we bij Buro Schuite wat op gevonden: Assessment Plus.

Focus vereist

In de dagelijkse praktijk maken we het zeer regelmatig mee: assessments worden afgenomen, besproken en… niets meer. Noppes. Nada. Tijdens het bespreken van het assessment herkennen de kandidaten zichzelf. Er wordt enthousiast geknikt op de talenten die naar voren komen, ze beamen de aandachtspunten die er liggen en ze zijn meer dan bereid om met deze punten aan de slag te gaan. Maar hoe? Wat pakken ze aan? Waar ligt de focus? Veel kandidaten willen zoveel tegelijk oppakken, dat er uiteindelijk niets gebeurd: het werkt verlammend.

Effectief startpunt ontwikkelen

Met Assessment Plus kan dat voorkomen worden. Aan de hand van twee coachingsgesprekken met de psycholoog die ook het assessment heeft afgenomen helpen we de kandidaten in het zadel. Voordeel van deze werkwijze is dat er direct en effectief aan de slag kan worden gegaan met de aandachtspunten uit het assessmentrapport. Psycholoog en kandidaat zijn immers al bekend met elkaar. Het assessment wordt uiteraard als uitgangspunt genomen en essentieel is het kiezen van een effectief startpunt.

Stapsgewijs resultaat

Eenmaal de focus op het juiste doel wordt hier in kleine, behapbare stappen naartoe gewerkt. Tijdens de coachingsgesprekken wordt er aandacht geschonken aan waarderend leren. Wat vindt de kandidaat leuk en hoe kan hij of zij zich hier verder in ontwikkelen? Uiteraard zal de coach hierin adviseren, want niet elk gedrag is ontwikkelbaar. Een ander onderdeel waaraan gewerkt wordt is het gesprek met de leidinggevende. Omdat het assessment in de meeste gevallen wordt uitgevoerd in opdracht van de organisatie, is het voor de kandidaat fijn om terug te kunnen koppelen wat het plan is, welke talenten hij of zij wil ontwikkelen en wat de organisatie hieraan heeft.

Voor wie?

Kortom; met Assessment Plus slaan we de brug tussen het verkrijgen van inzicht en de eerste stappen van ontwikkeling. Dit traject heeft een doorlooptijd van ongeveer twee maanden en is zowel geschikt voor kandidaten die hun talenten verder willen ontwikkelen als voor selectie-assessments. Na afloop van dit traject heeft de medewerker inzicht in het ontwikkelen van talenten, focus op de juiste doelen en een uitvoerbaar plan. Meer weten? Plan een Assessment Plus in of neem contact op voor meer informatie.