Herken je dit? Het is zomer. Misschien heb je nog vakantie of ben je net terug. Je leeft in een langzamer tempo… Even alle tijd voor jezelf. Alles mag en niets moet. Gewoon, omdat het kan … En dan opeens gebeurt het! Die spontane ingeving, over hoe je dat probleem waar je al weken mee rondloopt, kunt aanpakken. Dát is wat de zomer met je doet. Je ontspant. En vanuit die ontspanning kun je reflecteren. Je kijkt, zonder scherp te stellen. En dat levert vaak de beste ideeën op! Daarom hebben wij de Lunch & Learn bijeenkomsten opgezet.

Hopelijk geniet je nog na van die heerlijke, ontspannende vakantie. Misschien heb je nu ruimte en behoefte om te reflecteren op de vraag: ‘Waar moet het de tweede helft van dit jaar over gaan? Waar wil ik naartoe en waar leg ik de accenten?’ En ook: ‘Hoe ga ik mijn rol als adviseur vormgeven en invullen?’ De nazomer is dé perfecte periode om over dit soort dingen na te denken. En om vitamine ‘Inspiratie’ op te doen. Organiseer bijvoorbeeld eens een gezellige lunch als decor voor een brainstormsessie. Bij voorkeur met mensen uit je (interne) netwerk want met hen heb je al een connectie. Alleen al door op deze manier in een ontspannen setting met vakgenoten te praten en van elkaars ervaring te leren, krijg je zoveel inspiratie. ‘Maar hoe pak ik dat dan aan?’ zul je je misschien afvragen. Mijn advies is: stel gewoon de vraag: ‘wie wil er met me meedenken?’ en plan in september eens een lunch op een fijne locatie. Je zult zien dat het leuke, inspirerende gesprekken oplevert en dat je boordevol energie naar huis gaat.

Lunch & Learn

Bij Buro Schuite organiseren we regelmatig klankbordsessies met mensen uit ons netwerk. Dit jaar zijn we gestart met een vernieuwde opzet hiervan: de LUNCH & LEARN bijeenkomsten. Daarin denken we graag met jou mee. Bijvoorbeeld om eens te kijken hoe je meer focus in je HR-portefeuille kunt aanbrengen. Want dat blijft er vaak bij door de waan van de dag. Of hoe je de ‘war for talent’ overleeft. En over de vraag: ‘Hoe vind ik de juiste mensen en vooral: hoe hou ik ze binnen mijn organisatie?’

Vraag een één-op-één sessie aan!

Wil jij een keer vrijblijvend met ons sparren over jouw HR-vraagstukken? Bijvoorbeeld over welk ontwikkelingstraject nu het best aansluit bij jouw professionals? Bel ons gerust, dan maken we een afspraak voor een één-op-één-brainstormsessie.

Wil je graag een klankbordsessie bijwonen?

Ook dat kan. Onze volgende Lunch & Learn bijeenkomsten zijn gepland op: 10 oktober 2019 en 16 januari 2020 van 12.00 tot circa 14.30 uur. Kom lekker lunchen en laat je inspireren! Je bent van harte welkom. Voor meer informatie over de Lunch & Learn bijeenkomsten kun je ons bellen of mailen.

Marleen Schuite

Buro Schuite