In de huidige arbeidsmarkt is het voor veel HR-managers best spannend om aan talentvol, goed gekwalificeerd personeel te komen. Met name in de Zorg, het Onderwijs, IT en in de High Tech staan werkgevers te dringen om nieuw talent binnen te halen. Ons advies: blijf ondanks de krapte op de arbeidsmarkt kritisch. Én wordt creatiever in het spotten van talent in je eigen organisatie. Om alle functies te kunnen vervullen, investeren bedrijven steeds vaker in het opleiden van de eigen medewerkers zodat deze kunnen doorstromen naar een zwaardere functie. Op zich een prima zaak. Maar als je een veelbelovende medewerker een andere baan en bijbehorende opleiding aanbiedt, is het wel belangrijk vooraf te weten of die ontwikkelruimte ook écht in iemand zit.

Studie en werk: best pittig

Wat we in de zorgsector regelmatig zien, is dat een door iedereen gewaardeerd verpleegkundige met flink wat ervaring een zwaardere functie en studiemogelijkheid aangeboden krijgt. Blij met de gegeven kans en trots vanwege de waardering die hieruit spreekt, start de medewerker vol goede moed met de opleiding. Maar al na een paar maanden blijkt de combinatie van werk, studie en gezin best pittig. Helaas stroomt zo iemand dan uiteindelijk vaak weer uit. Zonde van het geld en niet goed voor het moreel van de medewerker zelf.

Wil je investeren? Doe de check!

Ons advies: blijf zeker investeren in je huidige medewerkers of in bijna afgestudeerd personeel. Maar blijf ook kritisch en meet aan de voorkant of het gewenste ontwikkelpotentieel daadwerkelijk aanwezig is. Hoe je dit aanpakt? Door middel van een online ontwikkel assessment!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wil jij ook weten of een online ontwikkel assessment iets voor jouw organisatie kan betekenen? Bel ons gerust en vraag naar de mogelijkheden. Dan kijken we samen wat we kunnen doen voor jouw menselijk kapitaal. Wij zijn Buro Schuite.