In het laatste blog van deze serie neem ik je mee naar de toekomst, naar mijn dromen voor Buro Schuite én wat we daarvoor al in gang hebben gezet.

Net als de HEMA

Ik loop in Deventer de HEMA binnen voor nieuwe theedoeken en een paar kaarsen. Een fijne winkel vind ik het. Overzichtelijk, met een ruim maar tegelijk helder assortiment. En de kwaliteit van hun producten en service is altijd goed. De HEMA is een winkel voor iedereen en je weet wat je aan ze hebt. Terwijl ik mijn aankopen afreken bij de kassa bedenk ik me dat er veel overeenkomsten zijn met Buro Schuite, zoals het nu is en waar ik naartoe wil.

Ik denk terug aan 15 jaar geleden

Toen lag de focus in assessmentland vooral op het assessen van leidinggevenden voor zware functies. Tegenwoordig is het stimuleren van persoonlijke en professionele vaardigheden veel meer gemeengoed. Dat is maar goed ook. De psychische zorg is nog nooit zo overbelast geweest. Ik zie de signalen terug bij de professionals die we coachen. Jonge teamleiders moeten hun weg zien te vinden in het spanningsveld van hun eigen ontwikkeling en de doelen van de organisatie. Deze Generatie Z leeft vaak nog half thuis en draagt de chaos van de wereld op haar schouders. De hoge salarissen en interessante functies lonken, maar hoe spreek je een collega aan op zijn/haar gedrag, hoe ga je zelf om met feedback en welke stappen zet je om door te groeien? Het voelt zinvol en goed om met assessments te laten zien waar hun talenten en uitdagingen liggen en om met coachingsgesprekken hun vaardigheden te ontwikkelen. Zo ontstaat een solide basis om datgene te doen wat ze echt belangrijk of interessant vinden. Al moeten sommigen wel eerst een drempel over.

Nelson Mandela zei ooit: “People are most afraid of what they’re capable of.”

Dat herken ik wel. Ik was in mijn familie de eerste die zich aanmeldde bij de universiteit, de eerste die zo ver van huis op kamers ging en de eerste die ondernemer werd. Elke keer vroeg mijn omgeving: “Marleen, weet je het wel zeker?” Nee, natuurlijk niet, dus ik wilde dat ze erover ophielden, want ik ging en deed het toch. Durf maar groots te denken. Er zit zoveel meer in je dan je denkt.

Terwijl ik de auto start om naar kantoor te rijden, mijmer ik verder over de analogie met de HEMA. Over wie Buro Schuite is en wat we nog meer willen uitstralen. Grotendeels zijn we er al. Buro Schuite is:

  • Altijd dichtbij en toegankelijk voor alle generaties.
  • De kwaliteit van onze assessmentproducten staat als een huis met wetenschappelijk onderbouwd materiaal. En in onze coachingsprogramma’s passen we beproefde methodieken toe, zoals voorgeschreven volgens Karin de Galan.
  • Processen zijn helemaal uitgevlooid, tegen het licht gehouden en geoptimaliseerd.
  • En we werken samen met een flexibele schil van senior psychologen en coaches zodat we altijd iemand beschikbaar hebben die bij onze opdrachtgevers past.

Maar er valt altijd wat te verbeteren en hoe leuk is het om nieuwe horizonten te verkennen? We zijn namelijk nog niet klaar met groeien.

Onze droom? Talent in beweging zetten

Buro Schuite is jouw partner op het gebied van assessments en coaching. Van coaching op individueel niveau tot maatwerkassessments voor het MKB+. Zo ondersteunen wij je bij de selectie en ontwikkeling van jouw mankracht. Door de drijfveren van werknemers te herkennen, talenten scherp te krijgen en op een passende manier groei te stimuleren. We denken mee en geven gericht strategisch advies. Praktisch en to the point. We houden daarbij van creativiteit in proces, naamgeving en opzet en ook het verder ontwikkelen van onze digitale tools en platformen heeft onze aandacht.

Ideeën over een groter pand worden steeds concreter: in Deventer of misschien zelfs wel lekker buitenaf zodat een afspraak bij Buro Schuite aanvoelt als een uitje. Daar hebben we ook ruimte voor uitbreiding van ons team. En we gaan meer samenwerkingen aan zoals nu al met MH Development, AON en Eqib. Want vanuit ieders expertise kunnen we elkaar met kennis, kunde en capaciteit versterken.

Dankjewel!

Terwijl ik binnenstap in ons kantoorpand, komt er een trots en dankbaar gevoel in me op. Wat hebben we samen al veel voor elkaar gebokst. Met ‘we’ bedoel ik ook jou. Zonder ons netwerk hadden we niet gestaan waar we nu zijn: met 200+ opdrachtgevers, 2000+ assessments en meer dan 800 coachingsprogramma’s op de teller. We zijn onder meer actief in de zorg en de maakindustrie, bij woningcorporaties en veiligheidsregio’s. Een toonaangevend assessmentbureau met een gemiddelde reviewscore van 8,5. Bedankt daarvoor! Voor het vertrouwen dat je ons schonk, voor je openheid, je feedback en het fijne contact. Op naar de volgende 15 jaar.