Al een paar weken hoor ik ze, ‘s ochtends, nog vóór de wekker gaat. Nog een beetje onwennig. Alsof ze er nog wat in moeten komen na de lange, donkere winter. Maar het is onmiskenbaar: de Mus, Koolmees en Lijster zijn terug van weggeweest. Vanochtend hoorde ik ze weer. Zelfverzekerder dit keer. Alsof ze, nu de lente in aantocht is, weten wat hen te doen staat. Ik weet niet hoe het jou vergaat, maar zelf vind ik de lente altijd zo’n hoopvol jaargetijde. Dat gevoel van: ‘Yes, alles is mogelijk!’. En ook een goede tijd voor reflectie!

Van binnen naar buiten

Voel jij ze ook al? Die lentekriebels? Heb je ook zin om je schoenen aan te trekken en je eerste rondje van dit jaar te rennen? Niet op de loopband van de sportschool maar lekker in de frisse buitenlucht. Ik ook. Waar de winter voor de meesten van ons een moment is om naar binnen te keren, is het voorjaar voor mij het signaal om weer naar buiten te treden. Ja, ondanks het Corona-virus. Kortom: tijd voor nieuwe uitdagingen. Een goed moment om eens in de spiegel te kijken en mezelf te vragen: ‘waar ga ik de komende periode mijn persoonlijke ontwikkeling op richten?’

Tijd voor reflectie

Misschien heb jij ook net alle bedrijvigheid weer achter de rug die de winter vaak met zich meebrengt. De jaarplannen zijn klaar, de budgetten vastgesteld en de beoordelingsgesprekken zijn gevoerd. Even pas op de plaats. Tijd voor reflectie. En tijd om stil te staan bij jezelf en je af te vragen: ‘Hoe staat het eigenlijk met mijn eigen ontwikkeling?’ Het voorjaar is hét moment om te investeren in jezelf. Maar voordat je je nu hals over kop aanmeldt voor de zoveelste training of cursus, is het misschien goed om eens rustig bij jezelf na te gaan waar je op dit punt in je ontwikkeling behoefte aan hebt. En wat het best bij jouw loopbaan past.

Hoe kies je wat je nodig hebt? En is alleen reflectie voldoende?

Als je kijkt naar je eigen ontwikkeling, wat zou je dan het komend jaar willen leren, of oppakken? Wil je meer weten over persoonlijk leiderschap? Of over persoonlijke effectiviteit? Wil je wellicht beter leren presenteren? Of heb je misschien meer behoefte aan het oefenen van bepaalde type gesprekken? Misschien word je als je dit leest wel overvallen door een gevoel van: ‘help, waar moet ik beginnen?’ Dat kan ik me voorstellen. Daarom denken we bij Buro Schuite graag met je mee.

Even sparren?

Wil je een keer sparren met mij, of met één van onze andere coaches over wat voor jou een goede volgende stap in je ontwikkeling zou kunnen zijn? Even een stukje reflectie, van jezelf en een ander? Aarzel dan niet en bel ons gewoon. Dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn. Wij zijn Buro Schuite.