Zoals zovelen ben ook ik het nieuwe jaar begonnen met een goed voornemen. Ik ga ont-wijnen. ‘Ont-wijnen?’, hoor ik je denken. Jazeker; de komende drie maanden (en hopelijk ook de rest van het jaar) betekent dit geen wijn of alcohol in welke vorm dan ook voor mij. Vorig jaar heb ik ook een poging gedaan, maar die vertoonde na drie weken alweer barstjes. Gek genoeg gaat het me dit jaar veel makkelijker af. En ik voel; dit jaar gaat het me écht lukken. Hoe dat komt? Ik heb support. Van mijn coach.

Zin of onzin?

Hoewel sommige deskundigen beweren dat goede voornemens aan het begin van een nieuw jaar gedoemd zijn te mislukken, ben ik van mening dat dit juist een goed moment is om met iets nieuws te starten. Ik vind het sowieso fijn om het ritme van de natuur en de seizoenen te volgen. Na een koude, natte herfst en winter, is het nu tijd voor iets nieuws. Bijvoorbeeld stoppen met een oude gewoonte die niet meer bij je past.

Fouten maken mag, daar leer je van…

Natuurlijk hoef je het niet allemaal in één keer perfect te doen. Als je een keer terugvalt in je oude patroon is dat helemaal geen ramp. Prof-zwemmer Maarten van der Weijden verwoordde het heel mooi: ‘Als het je de eerste keer niet lukt, dan mag je het gewoon een tweede keer proberen.’ En zo simpel is het. Struikel je een keer? Geeft niks. Sta op. Sla het stof van je kleren. En doe een nieuwe poging.

Zoek support

Vanaf de eerste dag dat ik stopte met wijn drinken, merkte ik de positieve invloed ervan op mijn gezondheid. Ik slaap als een baby en ’s morgens sta ik weer met een fris, helder hoofd op. Genoeg voordelen om het vol te houden, zou je denken. En toch heb ook ik regelmatig een zwak momentje. Gelukkig kan ik op zo’n moment altijd terugvallen op mijn coach. Mijn advies aan iedereen die iets aan zijn gedrag wil veranderen is dan ook: zoek support, een coach bijvoorbeeld! Iemand die jou kan steunen op momenten dat je moeite hebt om je goede voornemen vol te houden. Recent onderzoek van bestseller auteur Ben Tiggelaar laat zien dat mensen die zich bij hun verander poging gesteund weten door een buddy – of dit nu een collega, een goede vriend of een coach is – slagen er veel vaker in hun nieuwe gedrag vol te houden. Want iedereen heeft steun nodig. Ook deze executive coach.

Wil jij ook support bij jouw veranderingsproces?

Neem dan gerust contact met ons op. Dan kijken we samen welk van onze coaches het best aansluit bij jouw behoefte op dit moment. Want met de juiste support lukt het jou dit jaar ook om je doel te bereiken! Wij zijn Buro Schuite.