Klantverhaal TenCate

“Zijn er uitdagingen, dan bellen we Marleen”
– Marjan Bolink, Director People & Organization bij TenCate Protective Fabrics

TenCate Protective Fabrics ontwikkelt en produceert beschermende stoffen die garant staan voor veiligheid, comfort en vertrouwen. Daarmee ondersteunt deze mondiale speler wereldwijd miljoenen professionals in noodhulp, defensie, lichte en zware industrie, energie en olie & gas. Om toonaangevend te blijven in een veranderende wereld zijn kwaliteit en innovatie bij TenCate aan de orde van de dag. HR speelt daarin een belangrijke rol. Tenslotte zijn het de werknemers en hun leidinggevenden die dit moeten bewerkstelligen. Past een sollicitant in dit team? Hoe trekken we iemand die niet lekker in z’n vel zit, weer vlot?

Hoe benutten we ieders talenten beter?

Marjan Bolink, Director People & Organization, schakelt daarom regelmatig met Buro Schuite. Marjan: ‘Ik ken Marleen al erg lang en waardeer haar persoonlijkheid, professionaliteit en haar geweldige team enorm. Dus wanneer we nieuwe medewerkers willen aannemen of bij vraagstukken op afdelings- of individueel niveau laten we hen invliegen voor een assessment of coaching. Wij hebben meestal wel vertrouwen in het vermogen van iemand om de functie te vervullen, maar willen juist weten wie we binnenhalen (met behulp van Insights Discovery) en waar zijn of haar sterke punten, aandachtpunten en leerbaarheid zitten.

De rapportage is altijd spot-on en een goede handleiding voor begeleiding in de eerste jaren. En wat Buro Schuite qua coaching heel goed doet, is het maken van de juiste koppeling tussen coach en coachee. Dat levert merkbaar positieve resultaten op. Werknemers zitten beter in hun vel, in hun functie en in hun privé-situatie. En na afloop blijft de deur bij Buro Schuite open voor als er nog vragen zijn. Dat wordt als heel prettig ervaren.’

We maken ook dankbaar gebruik van de nauwe samenwerking van Buro Schuite met MH Development.

De mensen uit mijn team en ikzelf komen bijvoorbeeld graag naar hun HR-intervisiesessies. Dat komt vooral omdat ze die altijd inhoudelijk weten te maken. Bij mijn weten zijn de meeste HR-mensen  praktisch ingesteld. Alleen een borrel met wat eten levert te weinig op. Marleen begrijpt dat. Goed beschouwd is het heel veelzijdig wat Buro Schuite aanbiedt en uit alles blijkt hoe ondernemend ze zijn.

De manier waarop ze dat allemaal doen, is noemenswaardig.

Zo heeft Marleen aan een half woord genoeg. Tegelijkertijd stelt ze kritische vragen. En valt de oplossing buiten de expertise van Buro Schuite, dan verwijst ze ons door naar een ander. Voor mij is Marleen een rots in de branding. Zij kent onze organisatie goed en denkt mee in hoe onze medewerkers en afdelingen gestuurd, gecoacht, geholpen kunnen worden. Daarmee is zij – en met haar Buro Schuite – een vrij stabiele factor geworden binnen TenCate Protective Fabrics. Hier intern weten we: zijn er uitdagingen, dan bel je Marleen.’