Hoe goed je je als werkgever ook voorbereidt op een sollicitatiegesprek, je bereikt het meest door het stellen van de juiste vragen en het kennen van je eigen valkuilen. Vaak wordt ongemerkt de nadruk gelegd op een goede klik met de kandidaat, maar dat betekent niet altijd dat dit de juiste kandidaat voor de functie is. Hoe voer je een effectief sollicitatiegesprek en waar moet je als HR-professional of leidinggevende op letten?

1. Competenties

Bepaal vooraf maximaal drie competenties waar je de kandidaten op beoordeeld. Dit helpt je om gericht te blijven en voorkomt dat je afdwaalt tijdens het gesprek. Focus bijvoorbeeld op vaardigheden als probleemoplossend vermogen, teamwork en communicatie.

2. Twee zien meer dan één

Voer de gesprekken met z’n tweeën en verdeel de taken. Bijvoorbeeld: de één stelt de vragen, de ander noteert. Of spreek van tevoren met elkaar af dat de één hierop let en de ander daarop. Dit zorgt ervoor dat je niets mist en dat de beoordeling objectiever wordt. Bovendien kun je elkaars observaties aanvullen en versterken.

3. STARR-methode

Gebruik de STARR-methode (Situatie, Taak, Actie, Resultaat, Reflectie) om achter bewezen competenties te komen. Vraag naar concrete voorbeelden uit het verleden in plaats van over de toekomst. Je wilt graag weten welke kwaliteiten een kandidaat al in huis heeft in plaats van wat hij of zij nog te leren heeft. Stel vragen als: “Kun je een situatie beschrijven waarin je een probleem hebt opgelost?” en “Wat heb je geleerd van deze ervaring?” Dit geeft je een duidelijk beeld van de capaciteiten van de kandidaat.

4. Eerst denken, dan delen

Na het gesprek is het belangrijk om apart van elkaar – voordat je deze dus met je collega deelt – je bevindingen te noteren. Bijvoorbeeld op een vijfpuntsschaal en met onderbouwing. Vorm eerst je eigen mening. Dit voorkomt dat jullie elkaars oordeel en aannames ongemerkt beïnvloeden. Vergelijk de scores pas later en bespreek dan de overeenkomsten en verschillen. Dit zorgt voor een eerlijkere en gebalanceerde evaluatie.

Met deze tips ben je goed op weg bij het voeren van een gestructureerd en effectief sollicitatiegesprek. Het maakt niet alleen het gesprek efficiënter, maar zorgt er ook voor dat je een beter beeld krijgt van de kandidaten. En vergeet niet: een goed gesprek kan de basis leggen voor een waardevolle werkrelatie!

Op deze pagina vindt je nog meer tips voor een snel en effectief selectieproces. Veel succes met jullie volgende sollicitatiegesprek!

Wij zijn Buro Schuite.