Als werkgever is het vinden van de juiste kandidaat voor een vacature vaak een uitdagende taak. In het verleden werd veel nadruk gelegd op het bezit van een diploma als een vereiste voor werk. Tegenwoordig is een diploma vaak toch minder relevant in deze tijd van arbeidsmarktkrapte en vergrijzing. Iemand vinden die perfect aansluit op een functie wordt steeds moeilijker.

Creatieve oplossingen

Als HR-professional of werkgever word je steeds meer gedwongen om op zoek te gaan naar de juist kandidaat. Kandidaten die zich snel kunnen aanpassen, nieuwe vaardigheden kunnen aanleren en creatieve oplossingen kunnen bedenken, ongeacht hun onderwijsachtergrond.

Je moet ook steeds creatiever worden in het aantrekken van talent en bereid zijn om kandidaten zonder traditionele diploma’s een kans te geven. Door de focus te verleggen naar vaardigheden en persoonlijkheid en motivatie, trek je als werkgever een breder scala aan kandidaten aan en versterk je je team met diverse talenten.

  • Waarden, normen, werkstijl, levenservaring en persoonlijke eigenschappen tellen. Werkgevers realiseren zich steeds meer dat deze eigenschappen goud waard zijn en vaak belangrijker dan het hebben van een diploma. Deze eigenschappen brengen waardevolle inzichten en skills met zich mee waar je als werkgever enorm van kan profiteren.
  • Passie en motivatie: Het maken van een carrièreswitch op latere leeftijd zegt ook veel over passie en motivatie. Werkgevers zijn op zoek naar mensen die écht gemotiveerd zijn. Om te groeien en te leren, en enthousiasme, inzet en deze extra gemotiveerdheid kan daarbij net het verschil maken.
  • Diversiteit in het team: Ook zijn werkgevers steeds meer gaan beseffen hoe waardevol het is om een divers team te hebben. Een nieuwe medewerker met een unieke achtergrond en levenservaring kan een frisse wind door het team laten waaien en nieuwe perspectieven bieden.

Kortom, hoewel een diploma nog steeds erg waardevol is, is het niet langer de enige maatstaf voor succes op de arbeidsmarkt. Werkgevers die bereid zijn om verder te kijken dan alleen een diploma positioneren zichzelf. En profiteren van een gevarieerd en getalenteerd personeelsbestand dat klaar is voor het aangaan van de uitdagingen van de moderne arbeidsmarkt.

Wil je meer weten over een goede onboarding? Lees deze blog of neem gerust contact met ons op. We vertellen je graag meer.

Wij zijn Buro Schuite.